5.9.06

Pust - nu kommer hösten

Pausen med sommarlov och återgång till vardagen blev längre än jag trodde.

Har bloggat i huvudet, tänkt i stället för att skriva ner. Bättre så här. Har också skrivit tal. Det har blivit roligare. Men. Om jag skrivertal som åhörarna tycker om har jag nog blivitför slapp. Det skall vara lätt att höra på, men kritiskt. Det är så lätt att skriva in ett innehåll som är populärt. Svårare att säga svåra, obehagliga saker.

Pohjola-Nordens huvudstadsträff var igen en succé! Ca 70 nordister från de nordiska hubudstäderna bekantade sig med Helsingfors och Borgå. Vi åt och drack, diskuterade nordisk demokrati och funderade på vad den nordiska modellen egentligen innebär och hur den uppkommit. Intresant. Men det var också givande att sitta och bara diskutera med deltagarna. Hur har ni det? Vad håller ni på med? Och- vi ses nästa år i Reykjavik!

På partistyrelsen tog jag upp studenternas situation och bristerna i nästa års budget. Jag hoppas verkligen att de som ännu kan påverka situationen (dvs de Sfp:are som förhandlar/sitter i riksdagen/har makt) ser till att studenterna får en 15% höjning på studiestödet. Det får inte gå så att man igen en gång skjuter upp det som borde ha gjorts för länge sen.

Inga kommentarer: