22.9.06

politikerliv

Vilken vecka!

Senaste veckoslut besökte jag Stockholm med andra riksdagskandidater. Jag blev förvånad över hur elak kampanjen var på sina håll, och hur platt på andra. Det var kul att träffa många politiker på gatorna unga och gamla, och diskutera med dem. Det gick ju bra till sist. Det blir spännande att se hur saker förändras i grannlandet - eller om det gör det.

Hemma i Esbo kämpar vi för språkbadet. Den här kampen återkommer vi till gång på gång. Man undrar (på staden) varför antalet familjer som väljer språkbad för sina barn minskar (fast den nog inte egentligen gör det så mycket). Kanske för att det varje år, gång på gång kommer förslag till nämnden att slopa en av grupperna. Några års arbetsro, bättre information till föräldrarna i tid, en kommunal förskolegrupp till, det finns mycket man kan göra åt saken. Just nu verkar det som informationen om språkbad bara går familjer emellan, intefrån tjänstemän och byråer till familjerna. Nästa torsdag blir det röstning - igen om språkbadsgruppernas antal. Jag hoppas att språkbadet vinner.. sen kan man bara kämpa vidare.

Har börjat gå på gym. Idag försökte jag mig på Astanga joga. Kändes som att gå igenom en köttkvarn, jag var ganska mör när det var över. Andningen går bättre nu och jag känner mig lugn.. det kommer att göra ont i händerna i början, precis som cyklingen gör ont i baken 5-10 gånger, sen blir det bättre: ) Men för att orka med kampanjen gäller det att få upp konditionen.

Inga kommentarer: