6.6.06

sommar?

Så är det sommar. Och partidag om några dagar. Den kom smygande, tyst, och nu är det bara några dagar kvar tills vi alla samlas i Vasa för att välja ny ordförande.

Det kommer stt bli många intressanta diskussioner, om ordföandekampen, tvåspråkigheten och partiprogrammet. Jag ser fram emot att träffa många Sfp:are som kag träffar alldeles för sällan, ock även dem som jag träffar ofta.

Barnen har inlett sitt sommarlov. Alexi spelar fotboll nästan dygnet runt, mycket träning och många matcher. Sover gott! Den här veckan njuter han av att gå i fotbollsskola, som spelas på gräs (man får ha shorts på) i stället som normala träningar som spelas på grus (där man alltså skulle få hål i knäna). Han visar inget intresse för fotboll i TV, vilket jag tycker är utmärkt. Bättre att göra själv.

Niki har det tråkigt.. brorsan är borta hela tiden. Nå, han hittar nog sin sommarrytm han också. Skönt att sova och inte behöva stressa. Jag tror att vi måste besöka bibban...

Jag har bara 5 egentliga arbetsdagar kvar. Sen börjar det långa sommarlovet för denna snuttjobbare. Jag blev igen påmind om hur arbetslösa blir behandlade i byråkratin.. spring runt bara, du har ju tid! Ännu mera papper, har du inte det med dig? Kom tillbaka... Snuttjobbarlärare är ju arbetslösa alltid då vi inte arbetar, även under terminerna. Ibland verkar det ganska onödigt att fylla i en massa papper och kopiera intyg hela året, bara för att ha en tryggad inkoms under 2 sommarmånader, under terminerna får man ingenting. Jag undrar hur många som är i samma båt?

Riksdagskampanjen börjar ta form. Det är snuttjobb det också, men ändå vill många göra det, även jag!

Inga kommentarer: