19.4.06

Är det vår?

Oj, vad det var skönt att tillbringa några dagar på landet. Vi har sällan sett så mycket snö på vår gård. Vattenledningen var frusen. Ingen fara! Vi smälte snö till tvättvatten och använde det för att värma upp ledningen. Ett dygn efter att vi kom dit hade vi även dricksvatten (som vi hade varit tvugna att söka från grannen). Pojkarna tyckte att det var roligt att se när mamma fiskade granbarr från vattnet före vi tvättade händerna.. Allt detta kändes ganska roligt men tankarna går till alla de miljontals människor som inte har rent vatten. Inte har de snö heller. Vi tar det för givet att det går att vrida på kranen och det kommer hur mycket som helst.

Fick veta idag att jag blivit antagen till Helias lärarhögskola för studier i pedagogik. Undrar hur det går att kombinera med riksdagsval och arbetsliv? Intressant blir det i alla fall! Efter att ha jobbat som lärare vet jag att jag är en besvärlig elev. Jag hoppas på lärare med tålamod och god humor.

Jag har i ett par år bl.a. hållit föreläsningar om kommunikation. Det är inte lika lätt att syssla med i verkligheten. Det som låter bra är inte lätt att genomföra. Jag skickade ut mer än 10 pressmeddelanden till tidningar i Nyland efter nomineringen. Det såg ut att ingen skulle trycka det. Före påsk tittade jag ivrigt i Länsiväylä (de skriver ofta om utbildningsnämndens arbete). Äntligen nappade det! Tack för det Länsiväylä!

Inga kommentarer: